Ecstatic dance agenda 2023/2024

Stichting The Sacred Voyage is een levensbeschouwelijke organisatie die middels het onderhouden van een spirituele en levensbeschouwelijke gemeenschap haar gebruikers middels samenkomst, ritueel en ceremonie mogelijk maakt zelf het mysterie te ervaren, te verdiepen en /of scholing te ontvangen om het gedachtegoed door te geven.


Ze organiseert o.a. bijeenkomsten van samen zijn om dansend te verbinden met jezelf en elkaar om het goddelijke in jezelf te ontmoeten. Al deze bijeenkomsten zijn in onze Sacred Temple in Zaandam, Oostzijde 355, 1508 EP.

Meer informatie

 

Wil je op de hoogte blijven van updates over deze avonden? 

Via onze telegram groep houden we je op de hoogte over de aankomende bijeenkomsten Supreme Lovers Ecstatic Dance. Aanmelden kan door een bericht te sturen naar tanja@sacredlotus.nl of op de knop hiernaast te klikken. 

nieuwsbrief-aanmelden-knop

ED Zaandam 2023

 

18.45-19.25 Inloop, registratie
19.30 - 20.15 Verbindende en openende workshop
20.15 - 22.15 Ecstatic Dance


Huisregels:
- we dansen op blote voeten
- we dansen zonder woorden
- we dansen zonder alcohol, drugs of koffie
- we dansen met respect voor elkaar


Er is gratis kruidenthee en water met natuurlijke smaakjes. 
Neem je eigen (niet breekbare) waterflesje mee. 
Toegang €20
Geen restitutie of doorschuiven


Sacred Temple, Oostzijde 355, Zaandam

Station Kogerveld 5 min lopen tot locatie. Gratis parkeren in de omgeving (svp NIET voor de woonhuizen of bedrijfsingangen).  

 

 Info via tanja@sacredlotus.nl 

Agenda 2023

Data na de zomervakantie:

- 29 september: cacao ceremonie, Heartdancing met Tanja & Ecstatic met DJ Qatweazle
- 12 oktober: Tantric Dance & Ecstatic Dance met DJ Rakesh
- 9 november: Heartdancing met Tanja & DJ Martyn Zij
- 2 december: Special Ecstatic Dance Party met Breathwork Bliss workshop olv Lars & Tobias Faber, Ecstatic Dance met DJ's Le Fabre & DJ Tobi!!
- 15 december 2023: cacao ceremonie, Heartdancing met Tanja & ED met DJ Yarun Dee

 

Agenda 2024

1 februari: 10 jarig bestaan Sacred Temple met cacao ceremonie, Heartdancing met Tanja & Ecstatic Dance met DJ Tobi!!

Cacao Ceremonies

Bijeenkomsten met Cacao ceremonie - ook wel Medicijn van het Hart genoemd

Cacao ceremonies integreren we vaak in dagworkshops (vrouwencirkels), in avondprogramma's (voor Ecstatic Dance) of in (stellen)retraites. 

Achtergrond cacao
Cacao wordt al eeuwen gebruikt voor ceremoniële, spirituele en medicinale doeleinden en is bedoeld voor innerlijk ontwaken, verbinding met het goddelijke en creatieve ondersteuning. Ze zijn hartopenend, kunnen inzichten geven, je intuitie versterken en bevorderen innerlijke genezing. 

De rituelen en ceremonies met cacao worden al duizenden jaren gebruikt door inheemse culturen van Zuid- en Midden Amerika. Er wordt gebruik gemaakt van de pure rauwe cacao boon. Dus zonder toevoegingen van suiker, melk of andere toevoegingen die de bittere smaak kunnen opheffen of verzachten zoals bij chocolade. 
De smaak van rauwe cacao is bitter en nootachtig. 

Effect op je lichaam
In de cacao zit tryptofaan dat ervoor zorgt dat je serotoninegehalte een boost krijgt.  Je kan je hierdoor blijer en gelukkiger voelen. Ook bevat rauwe cacao veel antioxidanten en mineralen zoals ijzer, zink, chroom en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat je lichaam gezond blijft en de antioxidanten hebben een positief effect op je immuunsysteem. 
Cacao is een vaatverwijder en pompt meer bloed door het hart. Theobromine in de cacao boon zorgt voor verhoogde energie, een (tijdelijk) helderder brein, positief effect op je gemoedstoestand en het onstpant de spieren. 
Ceremoniële cacao wordt ook wel gezien als een natuurlijk anti depressivum. 

Wanneer kan je cacao beter niet drinken? 
Je kan beter niet aan een cacao ceremonie deelnemen als je een hoge bloeddruk hebt of hartproblemen. Ook bij het gebruik van SSRI medicatie (zoals anti depressiva met mao-remmer en slaapmedicatie) is het niet verstandig om een cacao ceremonie te doen. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, stem dan vooraf af met de ceremonieleider. 

Effecten van cacao
- een blij en gelukkiger gevoel
- meer energie
- hartopenend
- diepere verbinding tussen je lichaam en geest
- boost voor je gezondheid

Tips voorbereiding en after care
Drink op de dag van de cacao geen koffie of alcohol en eet licht. Tussen je  laatste maaltijd en de ceremonie zitten 2 uur.
Belangrijk is het om tijdens en na de ceremonie veel water of thee te drinken, zodat de kans op hoofdpijn wordt verlaagd. De hoofdpijn kan ontstaan, doordat cacao veel vocht aan het lichaam onttrekt en een ontgiftend effect heeft.